Op het filmpje, gemaakt met een Smartphone, is te zien hoe Alton Sterling door twee mannen besprongen wordt op een parkeerplaats in Baton Rouge, Louisiana. Een aantal seconden later schieten zij hem dood.
"Ze doen alsof ze niet discrimineren. Maar intussen wordt er danig gediscrimineerd, met een glimlach en hele mooie woorden, maar als je die woorden goed verstaat en goed op een rijtje zet, dan zie je dat er discriminatie is."
"Dit is een historisch moment: drie vrouwelijke, gekleurde professoren samen op een podium", begint Gloria Wekker de middag. "Misschien wel de enige drie in Nederland", voegde ze eraan toe. De toon is meteen gezet. Deze middag zal er niet om moeilijke onderwerpen heen worden gepraat.
In hartje Utrecht ligt de boekhandel Savannah Bay. Een feministische schatkamer waaruit winkelmanager Lenneke de Ruijter maandelijks een boek kiest en recenseert voor LOVER.
Acteur Johnny Depp mag van de rechter tijdelijk niet meer in de buurt komen van Amber Heard. Zij vroeg vorige week maandag een scheiding aan, beschuldigde hem afgelopen vrijdag van huiselijk geweld en vroeg om een straatverbod.
U kent hem vast nog, de Sire Reclame uit 1997. Doel van deze campagne was om vaders een groter aandeel te laten nemen in de huishoudelijke taken en tevens een pleidooi voor meer betrokkenheid bij de opvoeding van kinderen. We kunnen ons afvragen of er de afgelopen twintig jaar veel veranderd is in Nederland.
Zijn de onderwerpen van de 'tweede feministische golf' achterhaald, of juist verrassend actueel? Voor de 9e blog van de serie ‘Van Dolle Mina tot Twitterfeminist’ las Christina Lammer de 'tweede golf'-klassieker Alledaags Racisme van Philomena Essed. Pioneer in de wetenschapPhilomena Essed
“Feministische staatsorganisaties en staatsvakbonden hebben vaak bekrompen opvattingen over wat een (onafhankelijke) vrouw is, of wat een arbeider is. Wij proberen, vanuit onze sterk gemarginaliseerde positie, deze ideeën uit te dagen.”–Marie, sekswerker en algemeen secretaris van STRASS
LOVER-redacteur Natasja van Loon las Ontaard Verklaard, de graphic memoir van de Britse stripauteur Una over de misogyne mechanismen van seksisme, seksueel misbruik, slut shaming en victim blaming die haar jeugd bepaalden. En omdat het allemaal net wat te herkenbaar was, liet het boek haar niet meer