Wie zijn wij?

Bestuur<

Anja van Vlerken (bestuurslid)

Anja van Vlerken (bestuurslid)

Anja (1959) werkt bij de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarvoor werkte ze in verschillende functies bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en bij de Emancipatieraad. Ze was actief als voorzitter van de VHTO, expertisebureau voor meisjes en vrouwen in de techniek, en in de Raad van Advies van Shecredit, een kredietunie voor vrouwelijke ondernemers. Anja werkt eveneens als coach voor Intercoach.

Maaike van Leendert (bestuurslid)

Maaike van Leendert (bestuurslid)

Bekijk mijn artikelen

Maaike (zij/haar, 1998) werkt als docent bij de afdeling Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit, waar zij ook haar bachelor Algemene Cultuurwetenschappen en master Kunstbeleid en Kunstbedrijf behaalde. Ze wordt enorm blij van honden en kijkt het hele jaar uit naar het schrijven van kerstkaarten. In het bestuur neemt zij de portefeuille communicatie op zich.

Miranda Valkenburg (bestuursvoorzitter)

Miranda Valkenburg (bestuursvoorzitter)

Bekijk mijn artikelen

Miranda (zij/haar, 1965) werkt als zelfstandig interim-manager, onderwijsadviseur en tekstschrijver. In het hoger onderwijs zet ze zich al ruim 30 jaar in voor meer diversiteit, inclusiviteit, gelijke kansen en gelijke waardering. In haar vrije tijd zet ze deze strijd net zo gepassioneerd voort en schrijft ze verhalen. 

Sander Dekker (secretaris)

Sander Dekker (secretaris)

Sander (zij/haar, 1994) is afgestudeerd in filosofie en sociologie van gender en seksualiteit. Ze heeft daarna gewerkt als onderzoeker voor Transgender Netwerk en is daar nog steeds actief als vrijwilliger. Verder doet Sander al sinds 2015 vrijwilligerswerk bij de Feminist Club Amsterdam.

Raad van Advies<

Anna P.H. Geurts (Raad van Advies)

Anna P.H. Geurts (Raad van Advies)

Bekijk mijn artikelen

Anna is geschiedkundige en schrijver. Ze doceert cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, houdt van eten, kunst en rare dingen, en vraagt zich vaak af wat ze moet doen. O ja, en ze wordt voortdurend bevoordeeld door racisme. Jij niet? Kom dan haar plaats nemen in de Raad van Advies. (En neem contact met haar op als je geïnteresseerd bent in haar andere baan.)

Doutje Lettinga (Raad van Advies)

Doutje Lettinga (Raad van Advies)

Doutje (zij/haar) is hoofd van de afdeling Onderzoek & Advies bij het College voor de Rechten van de Mens. Hiervoor werkte ze voor onder meer Amnesty International, Human Rights en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In haar werk zet ze zich in voor de rechten van vrouwen met verschillende achtergronden. Ze is gepromoveerd in de sociologie en afgestudeerd in geschiedenis en internationale betrekkingen. Ze is ook strategisch adviseur bij Bureau Clara Wichman.

Joop Schippers (Raad van Advies)

Joop Schippers (Raad van Advies)

Joop is hoogleraar Arbeidseconomie en coördinator van de hub Future of Work aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 1987 op beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen en onderzocht sindsdien een groot aantal onderwerpen op het terrein van gender en werk. Daarnaast was en is hij betrokken bij (advisering over) het emancipatiebeleid, o.a. bij de Emancipatieraad, TECENA, de Visitatiecommissie Emancipatie, Topvrouwen en Talent naar de Top.

Marlies Mulders (Raad van Advies)

Marlies Mulders (Raad van Advies)

Bekijk mijn artikelen

Marlies (1980) werkt als financieel directeur in het bedrijfsleven en is amateur triatleet. In beide gebieden maakt ze zich hard voor meer deelname door en zichtbaarheid van vrouwen. Naast haar rol bij LOVER zit ze in de Raad van Toezicht voor Stichting Young & Fair en maakt ze met Eva Verbeek de podcast Tieten & Triatlon.

Sara Madou (Raad van Advies)

Sara Madou (Raad van Advies)

Sara Madou (1984) is freelance journalist, communicatiestrateeg en pr-expert. In het verleden was ze onder andere hoofdredacteur van CJP, momenteel werkt ze als freelancer voor magazines (Harper's Bazaar, Libelle, Vrij Nederland) en maatschappelijk bewuste organisaties (Women Inc, Atria, Ava). Het recht op zelfbeschikking is haar achilleshiel als overtuigd feminist.

Beeldredactie<

Anne Carlijn Werink (beeldmaker)

Anne Carlijn Werink (beeldmaker)

Anne Carlijn (zij/haar, 2002) is een illustrator uit Zwolle. 

In haar schetsboeken kom je vooral veel lichamen, dieren en planten tegen. Inspiratie haalt ze uit dagelijkse ervaringen, vooral rond de thema's: rust, liefde, buiten zijn en andere geluksmomentjes. 

Annika Hagen (beeldmaker)

Annika Hagen (beeldmaker)

Annika Hagen (zij/haar, 1997) is visueel kunstenaar en luistert stiekem beter naar de bijnaam Kaatje. 

Door middel van haar kunst probeert ze de wereld stukje bij beetje een lievere en inclusievere plek te maken, door met haar verbeelding meer verbinding te creëren.
Hannah Vonk (hoofd beeldredactie)

Hannah Vonk (hoofd beeldredactie)

Hannah Vonk (zij/haar, 2001) is illustrator en studeert momenteel af aan ArtEZ in Zwolle. 

Ze maakt kleurrijke & dynamische illustraties en werkt graag met acrylverf op papier. Haar werk is een combinatie van actuele maatschappelijke thema's en fragmenten uit haar persoonlijke leven. Naast haar schilderwerk maakt ze ook korte film(pje)s rondom deze thema's. 

Jaantje Anna (beeldmaker)

Jaantje Anna (beeldmaker)

Jaantje Anna, roepnaam Jannah (zij/haar, 2003) is illustrator. 
Mensen zijn haar grote inspiratiebron. 
Ze maakt graag contact met mensen om verhalen te verzamelen en wil hun interacties vastleggen met beeld. 
Julia Roeselers (beeldmaker)

Julia Roeselers (beeldmaker)

Julia Roeselers aka Julie Rosebud (zij/haar, 1982) is filmmaker van diverse maatschappelijke documentaires.Daarnaast maakt ze illustraties en stripachtige tekeningen. Ze is ooit begonnen met activistische flyers, kraakhandleidingen en was onderdeel van zinecollectief ZsaZsaZine. Ze is solomoeder van een peuter en maakt een podcast over actvistisch en feministisch ouderschap: Axie in de Maxi. 

Nelleke Broeze (beeldmaker)

Nelleke Broeze (beeldmaker)

Nelleke Broeze (zij/haar 1995) is visueel researcher en afgestudeerd aan de koninklijke Academie Beeldende Kunsten in Den haag.  In haar werk wordt voornamelijk gefocust op feminisme. Hierin zoekt ze naar zeggenschap, autonomy, naar relaties en verhouding tot anderen en de maatschappij waarin we leven. Naast haar autonome (vaak filmische of Illustratieve) projecten werkt ze als freelance vormgever voor Trouw Dagblad.

Azra Raap (beeldmaker)

Azra Raap (beeldmaker)

Azra (zij/haar, 1998) is afgestudeerd als illustrator aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In haar kleurrijke en gevarieerde werk spelen feminisme en vrouwelijkheid, en hoe je je als jonge vrouw daartoe verhoudt, een centrale rol. Daarbij zijn vintage mode en styling een grote bron van inspiratie. Naast haar freelance werk als illustrator werkt ze in de horeca en houdt ze erg van lezen.

Isabelle Zumbrink (beeldmaker)

Isabelle Zumbrink (beeldmaker)

Isabelle (zij/haar, 1979) is fotografische kunstenaar, creatief schrijver en zine-maker. Ze onderzoekt haar eigen identiteit, herinneringen en het gevoel van thuishoren. Met haar zelfportretten, fotocollages, visuele poëzie en korte verhalen verbeeldt ze thema's als bodypolitics, seksualiteit, mentale gezondheid, intergenerationele trauma's en moederschap.

Redactie<

Eva Polders

Eva Polders

Eva (zij/haar, 2004) is student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze is veel bezig met de positie van vrouwen en lhbti’ers, en diversiteit en duurzaamheid zijn voor haar een groot goed. Via LOVER wil ze, vanuit de studeerbanken, aandacht besteden aan onderwerpen die er volgens haar toe doen en zo een impact maken.

Famke Veenstra (redacteur)

Famke Veenstra (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Famke (zij/haar, 1999) is afgestudeerd politiek filosoof aan de Radboud Universiteit. Ze heeft zich gefocust op onderwerpen als vrijheid, seksualiteit, informele machtsstructuren, en kunst. Bij LOVER schrijft ze hier graag verder over. Naast schrijven houdt ze van borrelen en filosofische discussies houden (het liefst tegelijk), creatieve activiteiten, kerst, sporten, en dieren.

Fleur Haages (redacteur)

Fleur Haages (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Fleur Haages (zij/haar, 1996) heeft een studie creative business afgerond maar vindt zichzelf nog lang niet uitgeleerd als het aankomt op de vakgebieden die zij interessant vindt, waaronder (journalistiek) schrijven. Ze wil zich voor LOVER voornamelijk focussen op de thema's seksualiteit, klimaat, (neuro)diversiteit en vrouwelijke representatie (in muziek en film). Haar doel is zo veel mogelijk mensen te inspireren om hun kijk op de wereld (en feminisme) te verbreden. 

Marleen van Haalen (redacteur)

Marleen van Haalen (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Marleen van Haalen (zij/die/hen 1996) studeert Filosofie in Nijmegen. Filosofie is diens grootste passie. Hen schrijft dan ook graag filosofische artikelen. Momenteel houdt Marleen zich voornamelijk bezig met feminisme en ecologie, waarbij hen binaire onderscheiden zoals man-vrouw en natuur-cultuur kritisch analyseert.

Suzanne Warringa (redacteur / beeldredacteur)

Suzanne Warringa (redacteur / beeldredacteur)

Bekijk mijn artikelen

Suzanne Warringa (zij/haar) afgestuurd in International Relations met een specialisatie in race, class, gender intersectionality, (rechts-) populisme en discourse studies. Ze houdt van tekenen en koffie drinken en is geïnteresseerd in de overlap tussen feminisme, racisme en kapitalisme. Met een kritische blik op alledaags taalgebruik wil ze genormaliseerde discriminatie ontmaskeren en een maatschappelijke bijdrage leveren.

Zahia El Saman (redacteur)

Zahia El Saman (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Zahia El Saman (Zij/haar, 2000) studeert journalistiek in Zwolle. Ze houdt zich het liefst bezig met diversiteit, feminisme en de positie van vrouwen van kleur in de maatschappij. Daarnaast heeft ze een passie voor schrijven en hoopt ze bij LOVER een impact te maken met haar verhalen en artikelen.

Mirjam Brouwer (hoofdredacteur)

Mirjam Brouwer (hoofdredacteur)

Bekijk mijn artikelen

Mirjam (zij/haar, 1990), is tekstschrijver en docent Nederlands als Tweede Taal. Ze heeft twee literatuurstudies afgerond en gaat volledig ‘aan’ van feministische teksten. Ze zet zich in voor gendergelijkheid op de werkvloer, in het huishouden en in seksualiteit. Ook strijdt ze tegen (seksueel) geweld richting vrouwen. Ze woont in een houten huisje aan de bosrand en is van plan daar ooit een feministische roman te schrijven.

Aurora Montiel Somer (redacteur)

Aurora Montiel Somer (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Aurora (zij/haar, 1998), doet haar master International Development Studies in Wageningen. Ze is geïnteresseerd in sociale ongelijkheid, internationale ontwikkelingen, mensenrechten en feminisme. Buiten haar studie om werkt ze bij een boekenwinkel waar ze - onder anderen - informatieve evenementen organiseert en schrijvers interviewt. 

 

Nienke Amarins Hettinga (redacteur)

Nienke Amarins Hettinga (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Nienke (zij/haar, 1997) is opgeleid in zowel de sociale psychologie als genderstudies aan de Universiteit Utrecht en heeft affiniteit met mecenaatstudies. Ze heeft deen liefde voor schrijven en een kritische blik ten opzichte van onze huidige samenleving. Naast het schrijven voor LOVER werkt ze aan een documentaire over het gevoel van ‘’laatbloeier’’ zijn, moet ze zichzelf weerhouden om elke week nieuwe boeken te kopen, heeft ze een voorliefde voor zonnig weer en probeert ze een sjaal te breien.