Wie zijn wij?

Raad van Advies<

Anna P.H. Geurts (Raad van Advies)

Anna P.H. Geurts (Raad van Advies)

Bekijk mijn artikelen

Anna is geschiedkundige en schrijver. Ze doceert cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, houdt van eten, kunst en rare dingen, en vraagt zich vaak af wat ze moet doen. O ja, en ze wordt voortdurend bevoordeeld door racisme. Jij niet? Kom dan haar plaats nemen in de Raad van Advies. (En neem contact met haar op als je geïnteresseerd bent in haar andere baan.)

Doutje Lettinga (Raad van Advies)

Doutje Lettinga (Raad van Advies)

Doutje (zij/haar) is hoofd van de afdeling Onderzoek & Advies bij het College voor de Rechten van de Mens. Hiervoor werkte ze voor onder meer Amnesty International, Human Rights en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In haar werk zet ze zich in voor de rechten van vrouwen met verschillende achtergronden. Ze is gepromoveerd in de sociologie en afgestudeerd in geschiedenis en internationale betrekkingen. Ze is ook strategisch adviseur bij Bureau Clara Wichman.

Joop Schippers (Raad van Advies)

Joop Schippers (Raad van Advies)

Joop is hoogleraar Arbeidseconomie en coördinator van de hub Future of Work aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 1987 op beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen en onderzocht sindsdien een groot aantal onderwerpen op het terrein van gender en werk. Daarnaast was en is hij betrokken bij (advisering over) het emancipatiebeleid, o.a. bij de Emancipatieraad, TECENA, de Visitatiecommissie Emancipatie, Topvrouwen en Talent naar de Top.

Lisa Kleeven (Raad van Advies)

Lisa Kleeven (Raad van Advies)

Lisa (zij/haar) is senior-edcuatiecoördinator bij het Tropenmuseum en werkte eerder bij Foam Fotografiemuseum. In haar werk ontwikkelt zij educatieve/publieke programma's. Zij heeft ervaring in en kennis van: kunst- & cultuureducatie, maatschappelijke projecten, diversiteit en toegankelijkheid in culturele instellingen en zet zich in voor een toegankelijke en diverse cultuursector. Ze heeft een achtergrond in Kunstgeschiedenis en Genderstudies en was o.a. student-assistent van Prof. Dr. Gloria Wekker.

Marene Elgershuizen (Raad van Advies)

Marene Elgershuizen (Raad van Advies)

Marene studeerde Geschiedenis en Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit in Groningen, vervolgens Klassieke Zang aan de Conservatoria van Groningen en Amsterdam en privaat in Berlijn en München. Tegenwoordig is zij werkzaam als opera- en concertsolist en bekleedt ze bestuursfuncties in de klassieke muziek, vrouwen- en lhbti+-rechten. Ze is actief bij de PvdA in het Landelijk Presidium en is bij de Gaykrant adjunct-hoofdredacteur en redactiechef Politiek. 

Marlies Mulders (Raad van Advies)

Marlies Mulders (Raad van Advies)

Bekijk mijn artikelen

Marlies (1980) werkt als financieel directeur in het bedrijfsleven en is amateur triatleet. In beide gebieden maakt ze zich hard voor meer deelname door en zichtbaarheid van vrouwen. Naast haar rol bij LOVER zit ze in de Raad van Toezicht voor Stichting Young & Fair en maakt ze met Eva Verbeek de podcast Tieten & Triatlon.

Sara Madou (Raad van Advies)

Sara Madou (Raad van Advies)

Sara Madou (1984) is freelance journalist, communicatiestrateeg en pr-expert. In het verleden was ze onder andere hoofdredacteur van CJP, momenteel werkt ze als freelancer voor magazines (Harper's Bazaar, Libelle, Vrij Nederland) en maatschappelijk bewuste organisaties (Women Inc, Atria, Ava). Het recht op zelfbeschikking is haar achilleshiel als overtuigd feminist.

Beeldredactie<

Julia Roeselers (beeldmaker)

Julia Roeselers (beeldmaker)

Julia Roeselers aka Julie Rosebud (zij/haar, 1982) is filmmaker van diverse maatschappelijke documentaires.Daarnaast maakt ze illustraties en stripachtige tekeningen. Ze is ooit begonnen met activistische flyers, kraakhandleidingen en was onderdeel van zinecollectief ZsaZsaZine. Ze is solomoeder van een peuter en maakt een podcast over actvistisch en feministisch ouderschap: Axie in de Maxi. 

Nelleke Broeze (beeldmaker)

Nelleke Broeze (beeldmaker)

Nelleke Broeze (zij/haar 1995) is visueel researcher en afgestudeerd aan de koninklijke Academie Beeldende Kunsten in Den haag.  In haar werk wordt voornamelijk gefocust op feminisme. Hierin zoekt ze naar zeggenschap, autonomy, naar relaties en verhouding tot anderen en de maatschappij waarin we leven. Naast haar autonome (vaak filmische of Illustratieve) projecten werkt ze als freelance vormgever voor Trouw Dagblad.

Khaddouj Barghout (hoofd beeldredactie)

Khaddouj Barghout (hoofd beeldredactie)

Khaddouj (zij/haar, 1999) is een sex positive beeldend kunstenaar en activistenleider bij Amnesty. In haar werk ontmoeten horror en lust elkaar vaak in uitdagende beelden. In haar activistische kunst worden vragen opgeroepen over onderwerpen zoals consent, seksuele vrijheid en genderongelijkheid. 

Azra Raap (beeldmaker)

Azra Raap (beeldmaker)

Azra (zij/haar, 1998) is afgestudeerd als illustrator aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In haar kleurrijke en gevarieerde werk spelen feminisme en vrouwelijkheid, en hoe je je als jonge vrouw daartoe verhoudt, een centrale rol. Daarbij zijn vintage mode en styling een grote bron van inspiratie. Naast haar freelance werk als illustrator werkt ze in de horeca en houdt ze erg van lezen.

Esther en Cynthia (beeldmakers)

Esther en Cynthia (beeldmakers)

Esther Fransman (links) en Cynthia Foekema (beide zij/haar, 1980) zijn founders van het designactivistisch platform lekkerblijvenlikken en creatives achter Studio Bla Bla. Met hun illustraties geven zij aandacht aan de nog altijd bestaande genderongelijkheid, dubbele (seksuele)moraal, ongelijkwaardigheid of andere discrepantie in onze samenleving. Alles liefst met een dosis humor als glijmiddel. 

Isabelle Zumbrink (beeldmaker)

Isabelle Zumbrink (beeldmaker)

Isabelle (zij/haar, 1979) is fotografische kunstenaar, creatief schrijver en zine-maker. Ze onderzoekt haar eigen identiteit, herinneringen en het gevoel van thuishoren. Met haar zelfportretten, fotocollages, visuele poëzie en korte verhalen verbeeldt ze thema's als bodypolitics, seksualiteit, mentale gezondheid, intergenerationele trauma's en moederschap.

Josien Vogelaar (beeldmaker)

Josien Vogelaar (beeldmaker)

Josien(zij/haar, 1968) studeerde tekenen en schilderen aan de Gerrit Rietveld Academie. Zij is artistiek coördinator bij Outsider Art Galerie in Amsterdam waar zij zich inzet een podium te creëren voor kunstenaars die 'anders' zijn. Ze tekent voor de LKCA Cultuurkrant en Buurtmagazine. Daarnaast probeert zij groentes te kweken in haar eigen tuinkas.

 

Marije Wentink (beeldmaker)

Marije Wentink (beeldmaker)

Marije (zij/haar, 1997) is student Allround styling aan Academie Artemis in Amsterdam. Hier leert ze stylingprincipes toe te passen in de werkvelden mode, interieur, media, food, retail of cross-overs van deze disciplines. Naast illustratie is ze graag bezig met foto- en videografie, lezen en een balletje slaan op het tennisveld.

Marlijn Metzlar (beeldmaker)

Marlijn Metzlar (beeldmaker)

Marlijn (zij/haar, 1996) heeft een master in Kunstbeleid & Kunstbedrijf en werkt als subsidieconsultant voor verschillende opdrachten. Ze is geïnteresseerd in diversiteits- en inclusievraagstukken, voornamelijk gericht op hoe men omgaat met onwetendheid binnen en over deze thematiek. Naast dat ze illustreert voor LOVER, daagt ze zichzelf graag uit met verschillende creatieve projecten, die regelmatig afgewisseld worden met een rondje op haar racefiets.

Riemke Ipema (beeldmaker)

Riemke Ipema (beeldmaker)

Riemke (1994) is afgestudeerd als ontwerper aan het Maastricht Institute of Arts. Ze werkt in Amsterdam, onder andere aan haar eigen kleding- en accessoiremerk. Haar ontwerpen zijn gespreksstarters die een discussie aanmoedigen over gender, seksualiteit en andere feministische onderwerpen. Met veel kleur en humor tekent ze illustraties voor LOVER.

Bestuur<

Maaike van Leendert (bestuurslid)

Maaike van Leendert (bestuurslid)

Bekijk mijn artikelen

Maaike (zij/haar, 1998) werkt als docent bij de afdeling Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit, waar zij ook haar bachelor Algemene Cultuurwetenschappen en master Kunstbeleid en Kunstbedrijf behaalde. Ze wordt enorm blij van honden en kijkt het hele jaar uit naar het schrijven van kerstkaarten. In het bestuur neemt zij de portefeuille communicatie op zich.

Miranda Valkenburg (bestuursvoorzitter)

Miranda Valkenburg (bestuursvoorzitter)

Bekijk mijn artikelen

Miranda (zij/haar, 1965) is taalkundige en eigenaar van Bureau Valkenburg, gespecialiseerd in tekstredactie, onderwijsadvies en projectmanagement. In het hoger onderwijs zet ze zich al ruim 30 jaar in voor meer diversiteit, inclusiviteit, gelijke kansen en gelijke waardering. In haar vrije tijd zet ze deze strijd net zo gepassioneerd voort en schrijft ze verhalen. 

Wendy Hardeveld (secretaris)

Wendy Hardeveld (secretaris)

Bekijk mijn artikelen

Wendy (zij/haar, 1977) heeft een bachelor Nederlands Recht van de Universiteit Utrecht. Van kleins af aan is zij een feministe in hart en nieren. Als secretaris maakt zij deel uit van en ondersteunt zij het bestuur. Daarnaast kijkt ze graag films en series, thuis of in de bioscoop.

Redactie<

Marleen van Haalen (redacteur)

Marleen van Haalen (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Marleen van Haalen (zij/die/hen 1996) studeert Filosofie in Nijmegen. Filosofie is diens grootste passie. Hen schrijft dan ook graag filosofische artikelen. Momenteel houdt Marleen zich voornamelijk bezig met feminisme en ecologie, waarbij hen binaire onderscheiden zoals man-vrouw en natuur-cultuur kritisch analyseert.

Sam van Stokkom (redacteur)

Sam van Stokkom (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Sam (zij/haar) is student Arts and Culture Studies aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Binnen haar studie specialiseert ze zich in literatuur en daarbuiten is ze constant bezig met het luisteren naar, maken van, en lezen en schrijven over muziek. Ze is een feminist door en door en is vooral geïnteresseerd in de representatie van vrouwen in pop cultuur en (onbewuste) stereotypering.

Mirjam Brouwer (hoofdredacteur)

Mirjam Brouwer (hoofdredacteur)

Bekijk mijn artikelen

Mirjam (zij/haar, 1990), is tekstschrijver en docent Nederlands als Tweede Taal. Ze heeft twee literatuurstudies afgerond en gaat volledig ‘aan’ van feministische teksten. Ze zet zich in voor gendergelijkheid op de werkvloer, in het huishouden en in seksualiteit. Ook strijdt ze tegen (seksueel) geweld richting vrouwen. Ze woont in een houten huisje aan de bosrand en is van plan daar ooit een feministische roman te schrijven.

Anouk Gras (redacteur)

Anouk Gras (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Anouk Gras (zij/haar, 1999) studeert Filosofie en Onderzoeksjournalistiek in Amsterdam. Van poezië tot literatuur tot journalistieke producties, ze heeft een passie voor alles waar taal bij komt kijken - en dan zowel het schrijven als het lezen ervan. In haar eigen artikelen schrijft ze het liefst over onderwerpen die dicht op het snijvlak van ethiek en politiek liggen.

Aurora Montiel Somer (redacteur)

Aurora Montiel Somer (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Aurora (zij/haar, 1998), is afgestudeerd in Liberal Arts en Sciences aan de Universiteit Utrecht waarin ze is gespecialiseerd in culturele antropologie. Ze is geïnteresseerd in feminisme, filosofie, cultuur en maatschappelijke problemen. Ze houdt ervan om probleemstukken te analyseren en hierover te schrijven. Daarnaast houdt ze van veel buiten zijn, lezen en muziek.

Emma Ruiter (redacteur)

Emma Ruiter (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Emma (zij/haar, 1999) doet de master Geschiedenis en Actualiteit in het oeroude Nijmegen, waarbij ze zich steeds meer specialiseert in diversiteit, feminisme en journalistiek. Ondertussen schrijft ze voor een studentenblad, speelt ze soms bordspelletjes en schildert ze sporadisch van alles en nog wat.

G'Heaven Martha (redacteur)

G'Heaven Martha (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

G’heaven a.k.a Gigi (zij/haar, 2001) studeert Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Tegenwoordig heeft ze zich, onder andere door haar studie, verder verdiept in maatschappelijke problemen en vindt ze het belangrijk om daar over te schrijven. Zo dus ook over feminisme en gelijke rechten. Daarnaast is ze gek op muziek en schrijft ze een aantal keer in de maand voor de online muziekplatform Nieuweplaat.

Janna Visser (redacteur)

Janna Visser (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Janna Visser (zij/haar) is een feministische onderzoeker en schrijver. Met een achtergrond in bestuurskunde en gender studies is ze werkzaam als consultant op het gebied van gendergelijkheid, inclusie en sociale verandering. Ze ontdekt graag nieuwe werelden en filosofeert al schrijvend over alles wat te maken heeft met feminisme, vrouwenrechten en gelijkwaardigheid.  

Marissa Micah Schut (redacteur)

Marissa Micah Schut (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Marissa Micah (die/hen) is een queercrip feministische onderzoeker, schrijver en menstrueel activist. Hen schrijft graag over queer menstruatie en disability justice, en leest in diens vrije tijd veel queer literatuur. Verder woont die in Rotterdam met twee mensen, twee konijnen, een kat en meer dan 50 planten.

Nienke Amarins Hettinga (redacteur)

Nienke Amarins Hettinga (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Nienke (zij/haar, 1997) is opgeleid in zowel de sociale psychologie als genderstudies aan de Universiteit Utrecht en heeft affiniteit met mecenaatstudies. Ze heeft deen liefde voor schrijven en een kritische blik ten opzichte van onze huidige samenleving. Naast het schrijven voor LOVER werkt ze aan een documentaire over het gevoel van ‘’laatbloeier’’ zijn, moet ze zichzelf weerhouden om elke week nieuwe boeken te kopen, heeft ze een voorliefde voor zonnig weer en probeert ze een sjaal te breien.

Rosalie Blom (redacteur)

Rosalie Blom (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Rosalie (zij/haar) studeert Algemene Cultuurwetenschappen in Nijmegen. Ze houdt zich het liefst bezig met alles omtrent gender en diversiteit, zowel binnen als buiten haar studie. Van het schrijven van kunstkritieken tot poëzie: ze vindt het allemaal even leuk! Daarnaast houdt Rosalie van het maken van muziek en het bezoeken van concertjes. 

Saskia Bultman (redacteur)

Saskia Bultman (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Saskia (zij/haar, 1985) is anglist en gepromoveerd genderhistorica. Ze werkt als docent Literatuurwetenschap aan de UU en University College Utrecht. Ze houdt van alles wat met literatuur, vrouwen en het verleden te maken heeft, en doet regelmatig writingprompts die haar afleiden van de roman waar ze aan werkt.

Wendy Beers (redacteur)

Wendy Beers (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Wendy (zij/haar, 1986) is afgestudeerd in de Nederlandse taal- en letterkunde en behaalde haar master Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt bij een uitgeverij en volgt daarnaast de opleiding tot kunsteducator aan de Willem de Kooning Academie. Haar belangrijkste aandachtspunten zijn inclusiviteit en gendergerelateerd geweld.

Willemijn Roodbol (redacteur)

Willemijn Roodbol (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Willemijn (zij/haar, 1995) doet nu een master aan de UU na het behalen van haar bachelor Journalistiek. Feminisme is haar met de paplepel ingegoten door haar tante (een fanatieke Dolle Mina). Ze wil dan ook graag haar steentje bijdragen voor de verbetering van de positie, en emancipatie, van vrouwen wereldwijd.