Wie zijn wij?

Redactie

Sjo Velland

Sjo Velland

Bekijk mijn artikelen

Sjo (1964) heeft jarenlang gewerkt als zangeres en actrice in binnen- en buitenland. Inmiddels heeft ze zich weer gevestigd in haar geboortestad Amsterdam en schrijft ze columns voor Tijdschrift LOVER en MUG Magazine.

Jessica Fenenga (redacteur)

Jessica Fenenga (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Jessica (1991) studeerde ooit Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en sindsdien leest ze alles wat los en vast zit over sociologie en gender studies. Ze bekijkt daarnaast film, televisie en alle andere media met een kritische, intersectionele blik. Zichtbaarheid en inclusiviteit zijn twee kernbegrippen waar ze onderzoek naar doet. Ook beoefent ze Krav Maga, om fit te blijven maar ook om weerbaarder en krachtiger te worden.

Willemijn Roodbol (redacteur)

Willemijn Roodbol (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Willemijn (1995) doet nu een master aan de UU na het behalen van haar bachelor Journalistiek. Feminisme is haar met de paplepel ingegoten door haar tante (een fanatieke Dolle Mina). Ze wil dan ook graag haar steentje bijdragen voor de verbetering van de positie, en emancipatie, van vrouwen wereldwijd.

Wendy Beers (redacteur)

Wendy Beers (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Wendy (1986) is afgestudeerd in de Nederlandse taal- en letterkunde en behaalde haar master Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt bij een uitgeverij en volgt daarnaast de opleiding tot kunsteducator aan de Willem de Kooning Academie. Haar belangrijkste aandachtspunten zijn inclusiviteit en gendergerelateerd geweld.

Pleuni Jacobs (redacteur)

Pleuni Jacobs (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Pleuni (1993) behaalde de bachelor Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Daar behaalde ze ook een Master of Arts in Gender Studies. Op het moment schrijft ze voor Ecommerce News en Tijdschrift LOVER. In haar vrije tijd leest ze graag boeken, speelt ze basgitaar en ontwikkelt ze haar barista-vaardigheden.

Samantha Bartels (redacteur)

Samantha Bartels (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Samantha (1998) studeert Internationale Veiligheid, waarbij ze zich vooral richt op feministische vraagstukken, religie en het Midden-Oosten. In haar vrije tijd leest ze veel en houdt ze graag haar omgeving ongevraagd op de hoogte van ontwikkelingen op feministisch gebied. Ook heeft ze een liefde voor fotografie en oude films.

Aimée Dabekaussen (hoofdredacteur)

Aimée Dabekaussen (hoofdredacteur)

Bekijk mijn artikelen

Aimée (1998) is afgestudeerd anglist en nu werkzaam in cultuureducatie en als freelance tekstschrijfster. Ze zet zich graag in op het snijvlak tussen kunst en cultuur & maatschappelijke vraagstukken, zoals inclusiviteit.

Marleen Kruithof (redacteur)

Marleen Kruithof (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Marleen (1983) is afgestudeerd in de literatuurwetenschappen en behaalde haar Researchmaster in Comparative Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werkzaamheden als armoede onderzoeker, schrijft ze over feministische en maatschappelijke vraagstukken in onder andere de Groene Amsterdammer en tijdschrift LOVER.

Saar van der Lugt (redacteur)

Saar van der Lugt (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Saar (1997) studeerde Taal- en cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht, waar ze zich vooral richtte op feministische literatuur. Ze zet zich graag in om verhalen op te schrijven die anders onderbelicht blijven. In haar vrije tijd leest, luistert en kijkt ze alles wat er te vinden is over feminisme, gender en seksualiteit. Daarnaast werkt ze als barista en doet ze aan yoga.  

G'Heaven Martha (redacteur)

G'Heaven Martha (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

G’heaven a.k.a Gigi (2001) studeert Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Tegenwoordig heeft ze zich, onder andere door haar studie, verder verdiept in maatschappelijke problemen en vindt ze het belangrijk om daar over te schrijven. Zo dus ook over feminisme en gelijke rechten. Daarnaast is ze gek op muziek en schrijft ze een aantal keer in de maand voor de online muziekplatform Nieuweplaat.

Pierre Winkler (redacteur)

Pierre Winkler (redacteur)

Pierre (1958) is gepromoveerd classicus, heeft gewerkt als docent in vo en hbo en is auteur van boeken en artikelen over management, beroepscompetenties, burgerschap, mvo, taalkunde, informatica. Is bezig met het schrijven van een kookboek en medewerker bij een centrum voor debat en cultuur. Hij voetbalt en doet aan yoga. Voelt zich sterk betrokken bij diversiteit, feminisme en gelijke kansen voor iedereen, vanuit de overtuiging dat iedereen daar beter en gelukkiger van wordt.

Sophie Jager (redacteur)

Sophie Jager (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Sophie (1996) studeerde Geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Haar interesse gaat met name uit naar de representatie van diversiteit in tekst en beeld, waarbij ze graag door dominante discoursen heen prikt. Ze werkt in het onderwijs en is in haar vrije tijd druk met lezen, schilderen, muziek maken en haar paard.

Gabriela Spraakman (redacteur)

Gabriela Spraakman (redacteur)

Gabriela (1984) is opgegroeid als expat in voornamelijk het Midden-Oosten, een regio waar ze zich thuis voelt. Ze heeft twee jaar theologie gestudeerd en een zwak voor het geschreven woord, het Oude Testament en de abrahamitische religies. Inclusie en diversiteit beschouwt ze als essentieel, juist in een multiculturele en interreligieuze maatschappij.

Emma Ruiter (redacteur)

Emma Ruiter (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Emma (1999) doet de master Geschiedenis en Actualiteit in het oeroude Nijmegen, waarbij ze zich steeds meer specialiseert in diversiteit, feminisme en journalistiek. Ondertussen schrijft ze voor een studentenblad, speelt ze soms bordspelletjes en schildert ze sporadisch van alles en nog wat.

Pia Sophia

Pia Sophia

Bekijk mijn artikelen

Pia Sophia (1996) schrijft verhalen sinds ze weet hoe een pen werkt. Na een carrière als verloskundige focust zij zich volledig op schrijven. Zij heeft verschillende boeken uitgebracht en is o.a. schrijfcoach in haar eigen bedrijf. Zij zet zich in voor intersectioneel feminisme en focust zich op diversiteit en inclusie.

Beeldredactie

Amanda Winnemuller (beeldmaker)

Amanda Winnemuller (beeldmaker)

Amanda (she/them) is 28, komt uit Nijmegen & woont in Leysin, in Zwitserland. Hier werkt ze als au-pair. Afgestudeerd aan de Radboud Universiteit met een master in Kunstbeleid en Kunstbedrijf. In 2018 is ze afgestudeerd aan het AKV St.Joost in Breda als autonoom beeldend kunstenaar en daarvoor heeft ze een MBO decoratie schilderen afgerond.Marlijn Metzlar (beeldmaker)

Marlijn Metzlar (beeldmaker)

Hoi, ik ben Marlijn: masterstudente Kunstbeleid & Kunstbedrijf aan de Radboud universiteit. In mijn onderzoek richt ik me op manieren waarop donateurs en makers elkaar in het culturele/ kunstzinnige veld vinden. Naast mijn studie stap ik als het even kan op mijn racefiets en illustreer ik graag!

Margot Beekelaar (beeldmaker)

Margot Beekelaar (beeldmaker)

Margot (2000) is tweedejaars student Illustratie aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Het randje opzoeken met illustratie is iets wat haar interesseert, dat kan zich in verschillende kunstvormen uiten. Naast illustratie is ze ook actief bij haar studenten-voetbalvereniging, geeft ze huiswerkbegeleiding en heeft ze een passie voor piano spelen.

Mirthe de Haas (beeldmaker)

Mirthe de Haas (beeldmaker)

Mirthe (1997) is tweedejaars fotografiestudent aan de kunstacademie in Rotterdam. Hiervoor heeft ze ergotherapie in Nijmegen gestudeerd waardoor zij naast de creatieve wereld ook thuis is in de gezondheidszorg. In haar vrije uurtjes is ze fanatiek bezig met schilderen, illustreren en alle creatieve handwerkjes die je kan bedenken.

Nadine Colijn (beeldmaker)

Nadine Colijn (beeldmaker)

Nadine (1998) studeert Allround styling aan Academie Artemis in Amsterdam. Met veel plezier leert ze hier alles over media, food, retail, mode en interieurstyling. Twee van haar favoriete vakken zijn illustratie en tekenen. Met veel enthousiasme versterkt ze ons daarom als illustrator bij LOVER. Naast het creatieve werkveld heeft ze een passie voor dans. 

Esther en Cynthia (beeldmakers)

Esther en Cynthia (beeldmakers)

Esther Fransman (links) en Cynthia Foekema (beide 1980) zijn founders van het designactivistisch platform lekkerblijvenlikken en creatives achter Studio Bla Bla. Met onze illustraties geven we aandacht aan de nog altijd bestaande genderongelijkheid, dubbele (seksuele)moraal, ongelijkwaardigheid of andere discrepantie in onze samenleving. Alles liefst met een dosis humor als glijmiddel. 

Bestuur

Miranda Valkenburg (bestuursvoorzitter)

Miranda Valkenburg (bestuursvoorzitter)

Bekijk mijn artikelen

Miranda Valkenburg (1965) is taalkundige, auditor bij Zuyd Hogeschool en eigenaar van Bureau Valkenburg, gespecialiseerd in tekstredactie, onderwijsadvies en projectmanagement. In het hoger onderwijs zet ze zich al ruim 30 jaar in voor meer diversiteit, inclusiviteit, gelijke kansen en gelijke waardering. In haar vrije tijd zet ze deze strijd net zo gepassioneerd voort en schrijft ze verhalen. 

Maaike van Leendert (bestuurslid)

Maaike van Leendert (bestuurslid)

Bekijk mijn artikelen

Maaike (1998) studeerde Algemene Cultuurwetenschappen en Kunstbeleid & Kunstbeleid aan de Radboud Universiteit, waar ze momenteel ook werkzaam is als onderwijs- en onderzoeksmedewerker. Ze wordt enorm blij van honden en kijkt het hele jaar uit naar het schrijven van kerstkaarten. In het bestuur neemt zij de portefeuille communicatie op zich.

Wendy Hardeveld (secretaris)

Wendy Hardeveld (secretaris)

Wendy (1977) heeft een bachelor Nederlands Recht van de Universiteit Utrecht. Van kleins af aan is zij een feministe in hart en nieren. Als secretaris maakt zij deel uit van en ondersteunt zij het bestuur.

Marloes van Essen (penningmeester)

Marloes van Essen (penningmeester)

Marloes (1996) studeerde Algemene Cultuurwetenschappen in Nijmegen en is nu bezig aan haar master Memory and Heritage in Amsterdam. Binnen haar studie is ze altijd op zoek geweest naar uiteenlopende activistische onderwerpen rond representatie. Daarnaast werkte ze eerder mee aan feministische podcast Zout en knuffelt ze graag katten.

 

Raad van Advies

Anna P.H. Geurts (Raad van Advies)

Anna P.H. Geurts (Raad van Advies)

Bekijk mijn artikelen

Anna is geschiedkundige en schrijver. Ze doceert cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, houdt van eten, kunst en rare dingen, en vraagt zich vaak af wat ze moet doen. O ja, en ze wordt voortdurend bevoordeeld door racisme. Jij niet? Kom dan haar plaats nemen in de Raad van Advies. (En neem contact met haar op als je geïnteresseerd bent in haar andere baan.)

Doutje Lettinga (Raad van Advies)

Doutje Lettinga (Raad van Advies)

Doutje is hoofd van de afdeling Onderzoek & Beleid bij het College voor de Rechten van de Mens. Hiervoor oor onder meer Amnesty International, Human Rights en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In haar werk zet ze zich in voor de rechten van vrouwen met verschillende achtergronden. Ze is afgestudeerd in geschiedenis en internationale betrekkingen en woonde in Istanbul, Berlijn, Parijs en Londen. Naast haar functie bij LOVER is ze strategisch adviseur bij Bureau Clara Wichman.

Marlies Mulders (Raad van Advies)

Marlies Mulders (Raad van Advies)

Marlies werkt als financieel directeur in het bedrijfsleven en is amateur triatleet. In beide gebieden maakt ze zich hard voor meer deelname door en zichtbaarheid van vrouwen. Naast haar rol bij LOVER zit ze in de Raad van Toezicht voor Stichting Young & Fair en maakt ze met Eva Verbeek de podcast Tieten & Triatlon.

Marene Elgershuizen (Raad van Advies)

Marene Elgershuizen (Raad van Advies)

Marene studeerde Geschiedenis en Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit in Groningen, vervolgens Klassieke Zang aan de Conservatoria van Groningen en Amsterdam en privaat in Berlijn en München. Tegenwoordig is zij werkzaam als opera- en concertsolist en bekleedt ze bestuursfuncties in de klassieke muziek, vrouwen- en lhbti+-rechten. Ze is actief bij de PvdA in het Landelijk Presidium en is bij de Gaykrant adjunct-hoofdredacteur en redactiechef Politiek. 

Joop Schippers (Raad van Advies)

Joop Schippers (Raad van Advies)

Joop is hoogleraar Arbeidseconomie en coördinator van de hub Future of Work aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 1987 op beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen en onderzocht sindsdien een groot aantal onderwerpen op het terrein van gender en werk. Daarnaast was en is hij betrokken bij (advisering over) het emancipatiebeleid, o.a. bij de Emancipatieraad, TECENA, de Visitatiecommissie Emancipatie, Topvrouwen en Talent naar de Top.

Durga Saraya (Raad van Advies)

Durga Saraya (Raad van Advies)

Durga Saraya is afgestudeerd als sociaal pedagogisch hulpverlener. Veelal werkzaam als sociaal pedagogisch hulpverlener binnen de GGZ. Denkt graag mee over hoe je gelijkwaardigheid creëert in een dynamische continue veranderende maatschappij. "Wat moeten we willen?" Was een van de deelnemers bij De Balie Studio 7 in Amsterdam, volgde daar een leergang om meer kennis en vaardigheden op te doen over de publieke opinie.