Wie zijn wij?

Redactie

Jessica Fenenga (redacteur)

Jessica Fenenga (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Jessica (1991) studeerde ooit Media & Cultuur aan de UvA en sindsdien leest ze alles wat los en vast zit over sociologie en genderstudies. Ze bekijkt film, televisie en alle andere media met een kritische, intersectionele blik. Zichtbaarheid en inclusiviteit zijn twee kernbegrippen waar ze onderzoek naar doet. Ook beoefent ze Krav Maga, om fit te blijven maar ook om weerbaarder en krachtiger te worden.

Willemijn Roodbol (redacteur)

Willemijn Roodbol (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Willemijn (zij/haar, 1995) doet nu een master aan de UU na het behalen van haar bachelor Journalistiek. Feminisme is haar met de paplepel ingegoten door haar tante (een fanatieke Dolle Mina). Ze wil dan ook graag haar steentje bijdragen voor de verbetering van de positie, en emancipatie, van vrouwen wereldwijd.

Wendy Beers (redacteur)

Wendy Beers (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Wendy (zij/haar, 1986) is afgestudeerd in de Nederlandse taal- en letterkunde en behaalde haar master Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt bij een uitgeverij en volgt daarnaast de opleiding tot kunsteducator aan de Willem de Kooning Academie. Haar belangrijkste aandachtspunten zijn inclusiviteit en gendergerelateerd geweld.

Samantha Bartels (redacteur)

Samantha Bartels (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Samantha (zij/haar, 1998) studeert Internationale Veiligheid, waarbij ze zich vooral richt op feministische vraagstukken, religie en het Midden-Oosten. In haar vrije tijd leest ze veel en houdt ze graag haar omgeving ongevraagd op de hoogte van ontwikkelingen op feministisch gebied. Ook heeft ze een liefde voor fotografie en oude films.

Aimée Dabekaussen (hoofdredacteur)

Aimée Dabekaussen (hoofdredacteur)

Bekijk mijn artikelen

Aimée (zij/haar, 1998) is afgestudeerd anglist en nu werkzaam in cultuureducatie en als freelance tekstschrijfster. Ze zet zich graag in op het snijvlak tussen kunst en cultuur & maatschappelijke vraagstukken, zoals inclusiviteit.

Saar van der Lugt (redacteur)

Saar van der Lugt (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Saar (1997) studeerde Taal- en cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht, waar ze zich vooral richtte op feministische literatuur. Ze zet zich graag in om verhalen op te schrijven die anders onderbelicht blijven. In haar vrije tijd leest, luistert en kijkt ze alles wat er te vinden is over feminisme, gender en seksualiteit. Daarnaast werkt ze als barista en doet ze aan yoga.  

G'Heaven Martha (redacteur)

G'Heaven Martha (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

G’heaven a.k.a Gigi (2001) studeert Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Tegenwoordig heeft ze zich, onder andere door haar studie, verder verdiept in maatschappelijke problemen en vindt ze het belangrijk om daar over te schrijven. Zo dus ook over feminisme en gelijke rechten. Daarnaast is ze gek op muziek en schrijft ze een aantal keer in de maand voor de online muziekplatform Nieuweplaat.

Gabriela Spraakman (redacteur)

Gabriela Spraakman (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Gabriela (zij/haar, 1984) is opgegroeid als expat in met name het Midden-Oosten, een regio waar ze zich thuis voelt. Ze is liefhebber van het geschreven woord, het Oude Testament en de abrahamitische religies. Na twee jaar theologie studeren, heeft ze momenteel een tussenjaar. Inclusie en diversiteit beschouwt ze als essentieel, juist in een multiculturele en interreligieuze maatschappij.

Emma Ruiter (redacteur)

Emma Ruiter (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Emma (zij/haar, 1999) doet de master Geschiedenis en Actualiteit in het oeroude Nijmegen, waarbij ze zich steeds meer specialiseert in diversiteit, feminisme en journalistiek. Ondertussen schrijft ze voor een studentenblad, speelt ze soms bordspelletjes en schildert ze sporadisch van alles en nog wat.

Pia Sophia (redacteur)

Pia Sophia (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Pia (zij/haar, 1996) schrijft verhalen sinds ze weet hoe een pen werkt. Na een carrière als verloskundige focust zij zich volledig op schrijven. Zij heeft verschillende boeken uitgebracht en is o.a. schrijfcoach in haar eigen bedrijf. Zij zet zich in voor intersectioneel feminisme en focust zich op diversiteit en inclusie.

Dewi van der Kuip (redacteur)

Dewi van der Kuip (redacteur)

Bekijk mijn artikelen

Dewi (zij/haar, 1998) studeerde Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie in Utrecht. Momenteel heeft ze een tussenjaar, dat ze invult met verschillende vrijwilligersprojecten die zich richten op onderwerpen als duurzaamheid, seks en gender. Met haar artikelen roept ze graag vragen op bij de lezer, om zo diegene te laten nadenken over sociale vraagstukken.

Eva Geerdink (redacteur)

Eva Geerdink (redacteur)

Eva (zij/haar, 1996) heeft, als vervolg op de bachelor, de master Taal & Communicatie afgerond aan de Universiteit Leiden. Van jongs af aan is schrijven een van haar creatieve uitlaatkleppen, naast o.a. zingen en tekenen. In haar artikelen legt Eva op een luchtige manier onderbelichte patronen bloot omtrent maatschappelijke vraagstukken. 

Beeldredactie

Marlijn Metzlar (beeldmaker)

Marlijn Metzlar (beeldmaker)

Marlijn (1996) is masterstudente Kunstbeleid & Kunstbedrijf aan de Radboud Universiteit. Ze is geïnteresseerd in diversiteits- en inclusievraagstukken, voornamelijk gericht op hoe men omgaat met onwetendheid binnen en over deze thematiek. Naast dat ze graag illustreert voor LOVER, daagt ze zichzelf graag uit met verschillende creatieve projecten, die afgewisseld worden met regelmatig een rondje op haar racefiets.

Mirthe de Haas (beeldmaker)

Mirthe de Haas (beeldmaker)

Mirthe (1997) is tweedejaars fotografiestudent aan de kunstacademie in Rotterdam. Hiervoor heeft ze ergotherapie in Nijmegen gestudeerd waardoor zij naast de creatieve wereld ook thuis is in de gezondheidszorg. In haar vrije uurtjes is ze fanatiek bezig met schilderen, illustreren en alle creatieve handwerkjes die je kan bedenken.

Nadine Colijn (hoofd beeldredactie)

Nadine Colijn (hoofd beeldredactie)

Nadine (1998) studeert Allround styling aan Academie Artemis in Amsterdam. Met veel plezier leert ze hier alles over media, food, retail, mode en interieurstyling. Twee van haar favoriete vakken zijn illustratie en tekenen. Met veel enthousiasme versterkt ze ons daarom als illustrator bij LOVER. Naast het creatieve werkveld heeft ze een passie voor dans. 

Esther en Cynthia (beeldmakers)

Esther en Cynthia (beeldmakers)

Esther Fransman (links) en Cynthia Foekema (beide 1980) zijn founders van het designactivistisch platform lekkerblijvenlikken en creatives achter Studio Bla Bla. Met hun illustraties geven zij aandacht aan de nog altijd bestaande genderongelijkheid, dubbele (seksuele)moraal, ongelijkwaardigheid of andere discrepantie in onze samenleving. Alles liefst met een dosis humor als glijmiddel. 

Riemke Ipema (beeldmaker)

Riemke Ipema (beeldmaker)

Riemke (1994) is afgestudeerd als ontwerper aan het Maastricht Institute of Arts. Ze werkt in Amsterdam, onder andere aan haar eigen kleding- en accessoiremerk. Haar ontwerpen zijn gespreksstarters die een discussie aanmoedigen over gender, seksualiteit en andere feministische onderwerpen. Met veel kleur en humor tekent ze illustraties voor LOVER.

Azra Raap (beeldmaker)

Azra Raap (beeldmaker)

Azra (1998) is afgestudeerd als illustrator aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In haar kleurrijke en gevarieerde werk spelen feminisme en vrouwelijkheid, en hoe je je als jonge vrouw daartoe verhoudt, een centrale rol. Daarbij zijn vintage mode en styling een grote bron van inspiratie. Naast haar freelance werk als illustrator werkt ze in de horeca en houdt ze erg van lezen.

Bestuur

Miranda Valkenburg (bestuursvoorzitter)

Miranda Valkenburg (bestuursvoorzitter)

Bekijk mijn artikelen

Miranda (zij/haar, 1965) is taalkundige, auditor bij Zuyd Hogeschool en eigenaar van Bureau Valkenburg, gespecialiseerd in tekstredactie, onderwijsadvies en projectmanagement. In het hoger onderwijs zet ze zich al ruim 30 jaar in voor meer diversiteit, inclusiviteit, gelijke kansen en gelijke waardering. In haar vrije tijd zet ze deze strijd net zo gepassioneerd voort en schrijft ze verhalen. 

Maaike van Leendert (bestuurslid)

Maaike van Leendert (bestuurslid)

Bekijk mijn artikelen

Maaike (1998) studeerde Algemene Cultuurwetenschappen en Kunstbeleid & Kunstbeleid aan de Radboud Universiteit, waar ze momenteel ook werkzaam is als onderwijs- en onderzoeksmedewerker. Ze wordt enorm blij van honden en kijkt het hele jaar uit naar het schrijven van kerstkaarten. In het bestuur neemt zij de portefeuille communicatie op zich.

Wendy Hardeveld (secretaris)

Wendy Hardeveld (secretaris)

Wendy (zij/haar, 1977) heeft een bachelor Nederlands Recht van de Universiteit Utrecht. Van kleins af aan is zij een feministe in hart en nieren. Als secretaris maakt zij deel uit van en ondersteunt zij het bestuur. Daarnaast kijkt ze graag films en series, thuis of in de bioscoop.

Marloes van Essen (penningmeester)

Marloes van Essen (penningmeester)

Marloes (zij/haar, 1996) studeerde Algemene Cultuurwetenschappen in Nijmegen en is nu bezig aan haar master Kunstgeschiedenis. Binnen haar studie is ze altijd op zoek geweest naar uiteenlopende activistische onderwerpen rond representatie. Daarnaast speurt ze het internet af naar linkse en feministische black metal bands en knuffelt ze graag katten.

 

Raad van Advies

Anna P.H. Geurts (Raad van Advies)

Anna P.H. Geurts (Raad van Advies)

Bekijk mijn artikelen

Anna is geschiedkundige en schrijver. Ze doceert cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, houdt van eten, kunst en rare dingen, en vraagt zich vaak af wat ze moet doen. O ja, en ze wordt voortdurend bevoordeeld door racisme. Jij niet? Kom dan haar plaats nemen in de Raad van Advies. (En neem contact met haar op als je geïnteresseerd bent in haar andere baan.)

Doutje Lettinga (Raad van Advies)

Doutje Lettinga (Raad van Advies)

Doutje is hoofd van de afdeling Onderzoek & Beleid bij het College voor de Rechten van de Mens. Hiervoor werkte ze voor onder meer Amnesty, Human Rights en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In haar werk zet ze zich in voor de rechten van vrouwen met verschillende achtergronden. Ze is afgestudeerd in geschiedenis en internationale betrekkingen en is strategisch adviseur bij Bureau Clara Wichman.

Marlies Mulders (Raad van Advies)

Marlies Mulders (Raad van Advies)

Marlies (1980) werkt als financieel directeur in het bedrijfsleven en is amateur triatleet. In beide gebieden maakt ze zich hard voor meer deelname door en zichtbaarheid van vrouwen. Naast haar rol bij LOVER zit ze in de Raad van Toezicht voor Stichting Young & Fair en maakt ze met Eva Verbeek de podcast Tieten & Triatlon.

Marene Elgershuizen (Raad van Advies)

Marene Elgershuizen (Raad van Advies)

Marene studeerde Geschiedenis en Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit in Groningen, vervolgens Klassieke Zang aan de Conservatoria van Groningen en Amsterdam en privaat in Berlijn en München. Tegenwoordig is zij werkzaam als opera- en concertsolist en bekleedt ze bestuursfuncties in de klassieke muziek, vrouwen- en lhbti+-rechten. Ze is actief bij de PvdA in het Landelijk Presidium en is bij de Gaykrant adjunct-hoofdredacteur en redactiechef Politiek. 

Joop Schippers (Raad van Advies)

Joop Schippers (Raad van Advies)

Joop is hoogleraar Arbeidseconomie en coördinator van de hub Future of Work aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 1987 op beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen en onderzocht sindsdien een groot aantal onderwerpen op het terrein van gender en werk. Daarnaast was en is hij betrokken bij (advisering over) het emancipatiebeleid, o.a. bij de Emancipatieraad, TECENA, de Visitatiecommissie Emancipatie, Topvrouwen en Talent naar de Top.

Durga Saraya (Raad van Advies)

Durga Saraya (Raad van Advies)

Durga Saraya is afgestudeerd als sociaal pedagogisch hulpverlener. Veelal werkzaam als sociaal pedagogisch hulpverlener binnen de GGZ. Denkt graag mee over hoe je gelijkwaardigheid creëert in een dynamische continue veranderende maatschappij. "Wat moeten we willen?" Was een van de deelnemers bij De Balie Studio 7 in Amsterdam, volgde daar een leergang om meer kennis en vaardigheden op te doen over de publieke opinie.