11051797 863970793661520 1725952639882918790 n
11051797 863970793661520 1725952639882918790 n

#FUCKROKJESDAG

Mannen, het jachtseizoen is weer geopend! Met de eerste echt warme zonnestralen vullen de straten zich weer met vrouwelijk naakt, dus pak de stoel op die hoek van het terras, zet je zonnebril op – of niet, want kijken mag toch wel? En dan maar hopen dat er daar om de hoek een straf windje opsteekt dat zo’n rokje heel even omhoog blaast waardoor we misschien een stukje bil kunnen zien, of – de hoofdprijs - misschien wel een lekker randje lip... Hmm. Wat? Seksisme? Nou ja zeg! Moet ik dan mijn ogen in mijn zakken stoppen? Kom op, alles wat te zien is, is ook openbaar bezit, anders moet je lekker thuis blijven. En dat willen je benen toch niet, die moeten zonlicht zien. Dus trek dat rokje aan! Alles onder de knie wordt niet op prijs gesteld.

Dames, doe niet zo kinderachtig! Laat dat vlees zien! We hebben zo lang zonder moeten doen. Gun ons dat pleziertje nu. Jullie willen toch ook mooi zijn voor ons? Wat? Niet?! Ja maar, elke vrouw wil toch mooi gevonden worden? Nee, ik impliceer niet dat dat het enige is dat jullie willen. Vooruit, misschien een beetje, maar het is toch zo? Oh, je wilt je fijn voelen. Maar dat is toch hetzelfde? Sexy zijn is toch fijn, waarom zou je dat niet willen zijn? Waarom wil je niet begluurd worden? Het is toch een compliment? Vrouwenvlees ja, daar houden wij van, daar genieten we van, dat vinden jullie toch ook fijn? Wat zeg je? Een biefstuk? Nee, natuurlijk is dat niet hetzelfde, naar een biefstuk kijken maakt je hongerig, niet geil. Is het weleens in me opgekomen om zelf een rokje aan te trekken… wat een rare vraag stel je. Nee, natuurlijk niet, echte mannen dragen geen rokken. Ja, die rare Schotten, maar ik ben gewoon een gezonde Hollandse jongen en rokjesdag is gewoon een gezonde Hollandse traditie. Martin Bril heeft het bedacht, dat is een gezonde Hollandse schrijver die nu dood is, en we moeten de doden eren, toch?

Kijk, ik zal het je uitleggen. Want voor jullie vrouwen is dit natuurlijk net zoiets als de buitenspelregel – oh, je begrijpt de buitenspelregel. Nou ja, dat doet er ook niet toe, dat zal je vriendje je dan wel hebben geleerd, want dat kunnen mannen. Dus luister maar eens goed, meisje, misschien leer je nog iets. Rokjesdag is net zoiets als de Elfenstedentocht en Zwarte Piet, goeie Nederlandse tradities waar je naar uitkijkt, daar denk je niet over na, daar doe je gewoon aan mee als het zover is, omdat we dat nu eenmaal doen in Nederland en we het voor iedereen leuk willen houden. Ja, dat is echt iedereen, vraag het mijn vrienden maar als je me niet gelooft. Uitbreiden naar blote basten-dag, zeg je? Bah, wat een onsmakelijk idee, dan is het hier straks elke dag Gay Pride, nee zeg. Stel je voor, zit ik lekker aan mijn biertje en dan moet ik tegen de tieten van mijn maat aanstaren, daar slaat mijn bier van dood. En mijn pik ook. Het oog wil ook wat, hoor. Wat, jullie oog? Want jullie willen ook weleens wat om naar te kijken hebben? Nee, daar heb ik nou nog nooit over nagedacht…    

Of ik weleens van de Turkse mannen in rokjes heb gehoord? Hahaha, wat een goeie mop, ben je weleens in Turkije geweest? Turkse mannen zijn echte mannen, altijd geil. Natuurlijk doen die geen rokjes aan, ben je gek. Vanwege een verkrachting? Oh man, daar gaan we weer, het is ook altijd hetzelfde met jullie wijven, je bent zeker een feministe, die beginnen daar áltijd over. Gewoon even lekkere wijven kijken is in jullie ogen meteen verkrachting. Het was zeker weer zo’n slet die een argeloze gozer zat op te naaien en er een dag later spijt van had en dus maar meteen verkrachting riep. Wat? Oh, ze is dood? Oeh ja, dat is kut – maar niet alle mannen zijn zo, hoor! Ik vind het wel heel flauw van je dat je die klootzak meteen gelijkstelt aan ons allemaal, ik zou zoiets echt nooit doen en mijn vrienden ook niet – ook Jan niet, dat was gewoon een stom misverstand. Dat mokkeltje in die kroeg zei wel nee, maar Jan dacht dat ze ja bedoelde, geef toe dat dat soms onduidelijk is bij jullie. En Jan had ook gewoon een beetje te veel gedronken, dus eigenlijk kun je het hem niet echt kwalijk nemen, normaal doet hij zulke dingen niet. Maar jullie feministes doen dat nou altijd, staan jullie er weleens bij stil dat het voor ons ook best beledigend is als jullie meteen álle mannen verantwoordelijk houden voor wat één zo’n teringlijer doet? Welke Turkse mannen? Hadden we het daarover? Ja jezus, ik kan niet alles onthouden hoor, zeker niet met dat rokje dat jij aanhebt, en dan vind jij het gek dat ik ben afgeleid? Het is je eigen schuld, hoor. Maar vooruit, vertel het dan maar, dan ben ik van dat gezeur af.    

Dus ze deden dat uit solidariteit? Echt waar? Gewoon spontaan uit zichzelf? Wat een hoop lelijke mannenbenen zal dat opgeleverd hebben – nee, zo bedoel ik het niet, ik dacht alleen een grapje om het wat lichter te maken, natuurlijk gaat het daar niet om, maar feministes en humor, je weet wel… Je hebt gelijk, ik doe het weer, met die stereotypen, het is even wennen dat je met jullie ook kunt lachen. En ja nee, natuurlijk ben ik het met ze eens, een rok dragen ís ook geen reden om verkracht te worden. En ja, dit is de mooiste manier om een dode te eren waar ik ooit van heb gehoord. Dus kom maar door met die hashtag, ik doe wel mee. Want nu ik erover heb nagedacht: het is wél een goeie grap. Ik log even in op Twitter hoor. Hashtag fuckrokjesdag, zei je?

Uw reactie

Uw reactie