Supermarkt uitsnede
Supermarkt uitsnede
redactie • 25 mrt 2015

‘NIEMAND NOEMT MIJ MOPPIE’

Een aantal weken konden LOVER-lezers al kennismaken met Helga en Martha, alias Sterke Meid en Rekbare Dame, de feministische heldinnen van stripmaakster Eva Stalinski. Vandaag keren haar hardhandige dames terug in onze serie feministische strips van vaderlandse bodem, ditmaal met een avontuur in de supermarkt en ook dit keer laten ze niet met zich spotten. Wee de man die bij hen de chauvinist uithangt.

Eva en haar zuster Anne – echte achternaam Staal, maar samen zijn ze The Stalinksi’s – hebben beiden een sterke voorkeur voor verhalen die zich afspelen in alledaagse settings maar regelmatig in volstrekt absurde avonturen ontsporen. Van de sportclub tot de bibliotheek, en meestal niet zo genuanceerd maar tamelijk bruut. Sterke Meid en Rekbare Dame mogen dat, want ze zijn gagstriphelden. Het avontuur dat ze in de LOVER-post van vandaag beleven draait om een man zoals er zoveel zijn, zo één voor wie alle vrouwen ‘moppies’ zijn. Maar laat die arme onnozelaar bij déze kassière daarmee nou precies aan het verkeerde adres zijn. Supermarkt is een vierpagina-lang verhaal in kleur - ook in de toekomst zullen we in deze rubriek niet kijken op een pagina meer of minder - extra lang genieten dus. We garanderen jullie dat prei na afloop nooit meer hetzelfde zal ogen.

superblz1

superblz2

superblz3

superblz4

 

Meer werk van Eva Staal is te vinden op http://stalinski.tumblr.com/

Meer over The Stalinksi’s in deze korte documentaire van AVRO’s Kunstuur: http://web.avrotros.nl/kunstuur/player/POMS_AVRO_526738/

 

Uw reactie

Uw reactie