biebblz2
biebblz2
redactie • 16 apr 2015

THE RETURN OF STERKE MEID EN REKBARE DAME

Sterke Meid en Rekbare Dame, de oer-Hollandse feministische superheldinnen van Eva Stalinski, zijn terug bij LOVER, met een voorlopig laatste avontuur. Uiteraard hopen we ze snel weer terug te zien en we duimen dus dat hun geestelijke moeder spoedig tijd heeft om nieuwe belevenissen van Sterke Meid en Rekbare Dame voor ons te tekenen. Feministische stripliefhebsters/hebbers hoeven ondertussen gelukkig niet te treuren, want vanaf volgende week vervolgen wij onze reeks feministische strips van vaderlandse bodem met het verhaal Pussy Shave van Maia Matches.

Helga en Martha, alter ego’s van Sterke Meid en Rekbare Dame, zijn in het verhaal van deze week werkzaam in de bibliotheek. En al storen ze zich (dit keer) weinig aan de Bechdel-test, boeken zijn heilig voor de dames, dus waag het niet om ze te beschadigen. Vooral niet als je toevallig van het mannelijke geslacht bent, want dan zou het weleens de laatste keer kunnen zijn dat je een boek mishandelt. Want wie Sterke Meid en Rekbare Dame inmiddels al een beetje kent, zoals vaste LOVER-lezers bijvoorbeeld, weet dat ze gebrek aan respect – of dat nu voor vrouwen of verhalen is – genadeloos afstraffen. We wensen jullie ook dit keer veel bruut vertier met Sterke Meid en Rekbare Dame in de Bibliotheek.

biebblz1

biebblz2

biebblz3

biebblz4

Meer werk van Eva Staal is te vinden op http://stalinski.tumblr.com/

Meer over The Stalinksi’s in deze korte documentaire van AVRO’s Kunstuur: http://web.avrotros.nl/kunstuur/player/POMS_AVRO_526738/

 

 

 

Uw reactie

Uw reactie