BWBB liggend
BWBB liggend
Jessica Fenenga (redacteur)

Lieve jongens gezocht!

Voorstelling Boys won’t be boys door Rikkert van Huisstede

Vorig jaar kreeg de voorstelling Boys Won’t Be Boys van Rikkert van Huisstede een honourable mention op het Amsterdam Fringe Festival en dit jaar toeren ze van augustus 2019 tot januari 2020 door Nederland. De voorstelling is naast een veelzijdige performance, een maatschappelijke beweging om mannelijkheid bespreekbaar te maken. Met dansers, zangers, dichters en theatermakers wordt er gebroken met de stereotypen van mannelijkheid. 

Van Huisstede richtte de theatergroep op naar aanleiding van zijn eigen ervaring. Hij vindt dat er meer lieve jongens nodig zijn en wil tegen het mannelijkheidsideaal van de grote, sterke kerel in gaan. Hij ging op zoek naar anderen die zich niet thuis voelen in het beperkende hokje van mannelijkheid en laat zien dat er veel kracht zit in het tonen van kwetsbaarheid. De norm van “De Man” werkt niet voor iedereen en geeft velen het idee dat ze iets fout doen als ze er niet aan kunnen voldoen. Met deze voorstelling presenteert Van Huisstede een nieuwe kijk op mannelijkheid. 

Je kunt de voorstelling voorproeven door het telefoonnummer op de site te bellen. Het keuzemenu (gemaakt door kunstenaar Allard Medema) biedt de keus uit onder andere een workshop zelfliefde, gedichten en liedjes. De teksten van onder andere Willem Wits, Simone van Saarloos en Rikkert van Huisstede zelf, bespreken allemaal hun persoonlijke ervaring met mannelijkheid en zorgt daardoor voor mooie en kwetsbare verhalen. 

De gehele voorstelling is vanaf augustus 2019 te zien in Den Bosch en toert daarna door in theaters in onder andere Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Check de site voor de exacte data en locaties.

Uw reactie

Uw reactie