Over LOVER

Waar staat LOVER voor?

 

Het feministische tijdschrift LOVER is eigenwijs, ad-rem en opiniërend, en heeft een neus voor onrecht en ongelijkheid. LOVER haakt soms in op actuele ontwikkelingen, maar soms ook niet. Eén ding is zeker: LOVER houdt je scherp!

LOVER voedt je met informatie over ongelijkheid tussen vrouwen en mannen en alles daar omheen op het gebied van bijvoorbeeld gender, seksualiteit, ethniciteit, religie en klasse. Feminisme is voor LOVER per definitie intersectioneel. 

LOVER – gewoon op z’n Nederlands uitspreken: Lóó-ver – werd in 1974 in de hoogtijdagen van de tweede feministische golf opgericht als tijdschrift. Het eerste nummer bestond uit vier gestencilde velletjes en werd als bijlage meegestuurd met de nieuwsbrief van de emancipatie-organisatie aktiegroep Man-Vrouw-Maatschappij. LOVER is inmiddels ruim 40 jaar oud of jong en heeft in de loop der jaren uiteraard heel wat veranderingen ondergaan. Zo heeft LOVER in 2011 de overstap gemaakt naar digitaal. Vanaf half 2017 heeft de organisatiestructuur een nieuwe vorm gekregen waardoor er naast een redactie ook andere teams zijn ontstaan. Het bestuur faciliteert nog steeds de werkzaamheden van de redactie. Journalistieke onafhankelijkheid van de redactie staat daarbij voorop. Daarnaast is er sinds september 2017 ook een projectteam, social media redacteur en een vormgeversteam actief.

De LOVER-redactie staat, naast feministische journalistieke bijdragen, ook altijd open voor gedichten, illustraties, strips, of iets anders wat jouw idee op hedendaagse thema's reflecteert. Neem direct contact op met de redactie via eva.verbeek[at]tijdschriftlover.nl!