40 Jaar Lef, Lust en Liefde

Manu B├╝hring • 2 mrt 2009

FC Poppesnor en LOVER slaan de handen in elkaar voor een reeks van twee gesprekken tussen feministes van het eerste uur: Ida Dequeecker (B) en Anja Meulenbelt (NL).

Deze boegbeelden van de vrouwenbeweging hebben qua achtergrond, parcours en interessesfeer veel gemeen, maar gingen nooit eerder met elkaar in gesprek. Het belooft een unieke en inspirerende Belgisch-Nederlandse ontmoeting te worden rond onderwerpen zoals vrouwenbewegingen vroeger en nu, antiracisme, de hoofddoekkwestie, religie, socialisme, seksualiteit.

Het eerste gesprek vindt plaats op 14 maart om 20u30 in het Zuiderpershuis in Antwerpen, het tweede op 22 maart om 15u in De Balie in Amsterdam. FC Poppesnor luidt daarmee een cyclus in van activiteiten rond het thema ‘verbeelding’, LOVER zet haar 30-jarig bestaan in de verf.

zaterdag 14 maart 2009 – 20u30 – Zuiderpershuis, Waalse Kaai 14, Antwerpen [inkom 3 euro]
zondag 22 maart 2009 – 15u00 – De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam [vrije bijdrage]

Moderatie in Amsterdam door Maayke Botman (o.v.). —–

Ida Dequeecker is lid van het Vrouwen Overleg Komitee, BOEH!, Werkplaats voor Theologie en Maatschappij. Sinds de jaren ‘70 actief binnen socialistische en vrouwenbewegingen zoals Dolle Mina en FemSoc. Dequeecker is vandaag vooral actief als activiste en schrijfster rond interculturele solidariteit, antiracisme, actief pluralisme.

Anja Meulenbelt is feministe, schrijfster, vredesactiviste en is sinds 2003 lid van de Eerste Kamer voor de SP. Met haar boek De schaamte voorbij (een persoonlijk relaas over relaties en feministisch engagement) brak ze in 1976 door. Vandaag is Meulenbelt zeer actief rond Palestina. Met de Stichting Kifaia ondersteunt zij gehandicapten in de Gazastrook. Neem zeker een kijkje op haar uitgebreide weblog en lees een langere biografie op Wikipedia.