Onze premier heeft een probleem met de term ‘institutioneel racisme’. Tijdens zijn persconferentie op 3 juni 2020 vertelde hij doodleuk dat hij een hekel heeft aan sociologisch jargon.
Sinds we in de ban zijn van het coronavirus, vliegen de duidingen ons om de oren. Het is een signaal van Moeder Aarde, het is een noodkreet van de Natuur, het is een straf van Hogerhand, het is een waarschuwing van het Universum. Hoe verschillend de lezingen ook zijn, ze zijn het over één
Nu ook wij moeten geloven aan ingrijpende maatregelen tegen het Corona-virus (Covid-2019), toont zich onze menselijke aard. Gisteren waren er berichten en beelden van hamsterende Nederlanders. Overwegend gezonde, vrolijke mannen en vrouwen die de schappen wc-papier plunderden, zodat zij te allen tijde
Vlak voor het einde van het afgelopen jaar kopte de Volkskrant “Nederlandse musea hanteren quota voor aankoop werk vrouwelijke kunstenaars.” Op het artikel, geschreven door cultuurjournaliste en kunsthistorica Wieteke van Zeil, werd (vooral op Twitter, maar ook via ingezonden brieven) gereageerd
Het wordt ook wel gezien een levensbehoefte, iedereen wil toch zo veel en zo vaak mogelijk seks? Maar als je die behoefte niet hebt, is er dan iets mis met je, ben je dan kapot?
Wat hebben het boerkaverbod en de anti-abortuslobby met elkaar gemeen? Ze gaan beide over het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen. Verworvenheden waar hele generaties feministen zo hard voor gestreden hebben, staan steeds meer onder druk. Restrictieve regelgeving verschuilt zich echter achter andere afwegingen,
Vind jij ook dat anticonceptie voor iedereen gratis toegankelijk moet zijn? Word dan mede-eiser! Voor Bureau Clara Wichmann en DeGoedeZaak is het duidelijk: anticonceptie moet voor iedereen kosteloos zijn. Na een lange strijd door de Dolle Minas zit sinds 2011 anticonceptie echter niet meer in het basispakket.
Dit weekend komt de Sint weer aan in ons kikkerlandje, op de voet gevolgd door de demonstraties van KOZP. De escalatie rondom het pietendebat kan niemand meer ontgaan zijn.
Sinds het voorjaar van 2018 is er ZOUT: een podcast over intersectioneel feminisme, gemaakt door studentes Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit. Redacteur Maaike ging in gesprek met Robin en Floor, hosts van de podcast.
De NOS publiceerde vanochtend een nogal ongelukkig verwoord artikel over scheidsrechter Stéphanie Frappart.Haar kennis wordt constant in twijfel getrokken. Het is, ahum, ‘goed’ om te zien dat mainstream media deze mening letterlijk overneemt.
Het archetype van de hoer lijkt in deze tijd opnieuw dominant te worden. Het gaat in discussies immers nog steeds niet over vrouwelijke eigenschappen in de meest brede zin van het woord. In die zin is deze discussie niet bevorderlijk voor de emancipatie van de vrouwelijke identiteit.