Cisca Dresselhuys steunt LOVER met prijzengeld

redactie • 8 jan 2009

Cisca Dresselhuys bestemt haar prijzengeld voor LOVER. In december kreeg de oud-hoofdredacteur van Opzijde Mercur d’Or/LOF-prijs voor Publiekstijdschriften voor haar hele oeuvre. Het geld dat verbonden is aan de prijs, tienduizend euro, dient besteed te worden aan een initiatief ten gunste van het tijdschriftenvak. Wij zijn heel blij met het geld en trots. De keuze van Cisca Dresselhuys voor LOVER is niet alleen een financiële maar vooral ook een morele steun voor ons.

In december kreeg Cisca Dresselhuys de prijs toegekend voor haar hele oeuvre: ‘voor de wijze waarop ze al die jaren Opzij heeft geleid, de manier waarop zij het gedachtegoed van Opzij en de vrouwenbeweging heeft uitgedragen en de grote inspiratie die zij daarmee voor veel vrouwen is geweest.’ Aldus de jury.

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden dat bestemd moet worden aan een doel waarmee de tijdschriftenbranche wordt gestimuleerd. Dresselhuys koos ervoor om het aan LOVER te schenken, omdat ze op de hoogte is van de bezuinigingen waarmee LOVER kampt.

Dresselhuys: ‘LOVER moet voor 1 maart 2009 zoveel mogelijk nieuwe abonnees binnenhalen. Zonder hulp haalt het blad z’n 36ste verjaardag niet eens meer. Ik hoop dat met de financiële injectie van de LOF-prijs dit waardevolle blad kan blijven bestaan.’

De LOVER-redactie bezint zich op een gepaste manier om Cisca Dresselhuys te bedanken.

Foto: Mona van den Berg