Eindelijk weer op eigen benen!

Stichting LOVER is een feit

redactie • 29 aug 2009

Op woensdag 26 augustus 2009 hebben wij de Stichting LOVER opgericht. Daarmee komt naar 20 jaar een eind aan de fusie tussen het Tijdschrift LOVER en het IIAV/ Aletta. Grotendeels gedwongen door de drastische bezuinigingen die het IIAV/Aletta het Tijdschrift LOVER vorig jaar heeft opgelegd, moet de stichting er vooral voor zorgen dat LOVER blijft bestaan. De stichting voorziet in een organisatie waarin de redactie haar werk kan blijven doen. Want dat stond steeds voorop: LOVER moet blijven!!

Het nieuwe bestuur bestaat deels uit oude bekenden. Rene Heller werkte aan het eind van de jaren negentig als redacteur en voorzitter van de vergaderingen bij LOVER en heeft ons nooit helemaal uit het oog verloren. Zij is de nieuwe voorzitter. Mariska van der Steege is al vele jaren actief in de homobeweging en schreef onder andere mee aan de Lesbo Encyclopedie. Zij is de nieuwe secretaris. Manu Bühring tenslotte werkte sinds 2005 als coördinator voor LOVER en is intensief bezig geweest met de reorganisatie en herstructurering van de organisatie. Wij zijn heel blij dat zij de nieuwe penningmeester is.

Wij zullen in de komende maanden regelmatig berichten over alle activiteiten van de stichting. Want Stichting LOVER gaat niet alleen over het tijdschrift. Wij willen ook de website verder uitbouwen en gebruiken om feministisch nieuws te genereren en de feministische stem in Nederland luid te laten klinken. Jouw hulp – als abonnee, lezer of sympathisant van LOVER – hebben we daarbij hard nodig!!!!! Kijk regelmatig op onze website om te zien hoe je ons concreet kunt helpen. Word bijvoorbeeld Vriend van LOVER.

290809 1 big

Het nieuwe bestuur: v.l.n.r. Rene Heller, Mariska van der Steege en Manu Bühring