alexis-frulling-still
alexis-frulling-still
redactie • 24 jul 2015

Fuck de dubbele standaard!

Het verhaal van Alexis Frulling

De Canadese Alexis Frulling besloot in een opwelling om een eenmalig triootje met twee vrienden te hebben. Wat ze niet wist, was dat iemand het nodig vond om dat te filmen en het filmpje op het inmiddels beruchte Reddit te zetten. De gevolgen waren helaas voorspelbaar: Frulling werd het doelwit van een storm misogynie, haat, sletvrees en cyberpesten. Maar ze verzet zich op weergaloze wijze.

‘Ik ben er niet trots op, maar ik schaam me er ook niet voor,’ zegt Frulling in het interview dat ze aan VICE gaf. Ze was uit met twee goede vrienden tijdens de Calgary Stampede en het voorstel om met zijn drieën seks te hebben was half grap, half serieus. Ze aarzelde, maar besloot toch te doen waar ze zin in had. Het was immers háár lichaam. Frulling en haar vrienden trokken zich terug op een verlaten industrieterrein, niet wetende dat iemand op de tweede verdieping boven dat terrein andere ideeën had over Frullings zelfbeschikkingsrecht en zijn camera erbij pakte. De politie onderzoekt de zaak nog, vertelt ze, want in Canada is het posten van intieme beelden zonder toestemming van de betrokkenen strafbaar. Het spreekt helaas bijna voor zich dat Frullings mannelijke partners zonder repercussies in de anonimiteit konden blijven, maar dat zijzelf opgespoord werd en overspoeld werd door online vuiligheid zodra het filmpje op het internet verscheen. Ze is immers een vrouw, in een maatschappij waarin vrouwen beschaamd moeten zijn om en gestraft worden voor seksuele daden terwijl er tegelijk verwacht wordt dat ze mannen seksueel plezier verschaffen.

Frulling had geen keus: ze kon zelf haar verhaal vertellen of het in handen laten van het misogyne trollenleger dat internet onveilig maakt. Ze besloot tot het eerste, en dat deed ze met grandeur. Haar Facebook-pagina werd een open fan-pagina, ze opende een YouTube-kanaal en een Twitter-account, die beide binnen mum van tijd een gigantisch aantal volgers kregen. Haar eigen YouTube-filmpje met de naam Trampede (the original) waarin ze haar kant van het verhaal doet, is inmiddels al meer dan een miljoen keer bekeken. Fuck de dubbele standaard, zegt ze zelf. Sarah Ratchford, die voor VICE verslag deed van Frullings verhaal, voegt eraan toe: ‘Sexualized shaming and internet terrorism have stolen the lives of too many women, and we should all be well aware of these dangers by now.’ Daar kunnen we het niet méér mee eens zijn, en daarom staat ‘Hero Woman Refuses to Be Shamed After Her Public Threesome Goes Viral’ vandaag centraal op LOVER.

Uw reactie

Uw reactie

Rahul

vrijdag 4 sep 2015 00:00

Basically, use high quality hair protdcus, invest in your health (healthy diet, reasonable exercise, adequate protein intake, spend some time on fresh air in the light of the sun, just be sure to protect your hair and skin from potential harmful effects of sun exposure), invest in a good hair cut, and avoid by all means to treat your hair chemically. Use adequate hair brushes and combs, do not comb wet hair, do not traumatize your hair when drying it and be patient, it takes some time to see the results.