In het nieuws
Nieuwsoverzicht
Foto: Gerard Stolk
LOVER geeft een beknopt overzicht van het nieuws van de afgelopen tijd.
‘Erg veel pijn als je ongesteld bent is niet normaal’
(NRC, 13 maart 2018)
Volgens gynaecoloog Judith Huirne leggen veel vrouwen zich onnodig neer bij pijn bij menstruatie. „Er is verbazend weinig aandacht voor deze problematiek.”
De UvA wordt geen 'safe space'
(Trouw, 16 maart 2018)
Nergens liep de discussie over diversiteit in de collegezalen zo hoog op als aan de Universiteit van Amsterdam. Anne de Graaf is sinds kort de eerste Diversity Officer van deze universiteit. 'Je bent of een racist of je bent slachtoffer. Er is weinig ruimte daartussen.'
Tijdens het slotdebat van AT5 konden CDA-lijsttrekker Diederik Boomsma en Sylvana Simons (Bij1) het niet met elkaar eens worden.
(AT5, 19 maart 2018)
Volgens Boomsma moeten partijen zich richten op het algemene belang en niet op een deelbelang in de maatschappij. Simons verbaasde het dat de CDA-er identitetispolitiek verworp. 'Al honderden jaren wordt dat in dit land bedreven en pas sinds meerdere identiteiten zich erin gaan roeren, is het een probleem', zei ze.
We willen meer vrouwen in de politiek en we vragen het niet meer netjes
(HP/De Tijd, 24 maart 2018)
“Toch bent u – gelukkig zitten er in de coulissen nu wat meer vrouwelijke lijsttrekkers – maar toch bent u, als vrouw en lijsttrekker in de politiek een zeldzaamheid. Hoe komt dat nou?”
Reformatorisch Dagblad verspreidt pamflet tegen zoenende mannen
(NOS, 27 maart 2018)
Het Reformatorisch Dagblad heeft 40.000 flyers van de actiegroep Gezin in Gevaar verspreid. Abonnees van de christelijke avondkrant vonden gisteren een pamflet op de deurmat waarmee ze kunnen protesteren tegen de reclamecampagne van modeketen Suitsupply, waarin zoenende mannen te zien zijn.
Gesprek met Mahmoud Hassino, een Syrische journalist en homorechtenactivist, die in 2016 de Mr Gay Syria verkiezing organiseerde.
(OneWorld, 29 maart 2018)
Mounir Samuel sprak voor OneWorld met hem over zijn leven als homo en ongelovige in Saoedi-Arabië en Syrië, en over zijn ervaring als queer vluchteling in Berlijn.