Stop de stoppel

Zita de Hoog • 29 apr 2009

Stel je voor: je strijkt even je hand over je oksel na het scheren en je voelt ze. Stoppels. Verschrikkelijk, toch? Gelukkig heeft de commercie er een antwoord op gevonden met een nieuw type deodorant: eentje die je okselstoppels minimaliseert en zachter doet aanvoelen.

Volgens de reclame van fabrikant Dove weten we allemaal hoe een paar kleine stoppeltjes al gauw kunnen aanvoelen als een groot probleem. Maar vinden vrouwen het ook echt zo’n groot probleem, die stoppeltjes? Op het forum van Opzij wordt er een topic gewijd aan het fenomeen scheren of niet scheren. Met andere woorden: to shave or not to shave, that’s the question. Het antwoord op deze vraag is verdeeld. De een vindt okselhaar vies, de ander vindt het natuurlijker om het te laten staan.

Hier gaat het om okselhaar en of je het wel of niet moet scheren, maar nog even en okselstoppels worden ook een punt van discussie. Ikzelf zit er niet zo mee, ik heb voor hetere vuren gestaan dan stoppels in mijn oksels na het scheren. Wie het wel als een probleem ervaart, wees zo vrij om er wat aan te doen. Maar waar het mij om gaat is, waar houdt het op? Straks is niet het scheren, maar zo glad als een pop door het leven gaan de norm geworden. Een visioen waar ik persoonlijk niet gelukkig van wordt, want het doet zo plastic aan.

Iedereen die zich wel eens geschoren heeft weet dat het nooit helemaal glad aanvoelt. Oksel-, schaam- of beenhaar is volstrekt natuurlijk en dient om onze huid te beschermen. Het is niet vies indien je regelmatig een douche neemt. En of je het scheert of niet, laat dat vooral een keuze blijven. Inclusief de stoppels.

Voor meer informatie: Dovewebsite

Beeld: Flickr.com, Hadesigns.