LOVER Tipt: Art The Hague 2019 zet vrouwen in de schijnwerpers

Haagse kunstbeurs presenteert gevarieerd programma met grote rol voor vrouwen

art the hague
art the hague
Maaike van Leendert (bestuurslid)

Van 2 tot en met 6 oktober 2019 vindt in Den Haag de zevende editie plaats van de kunstbeurs Art The Hague. Een belangrijk thema dit jaar is de rol van vrouwen de kunst. De kunstwereld besteedt nog steeds weinig aandacht aan vrouwelijke kunstenaars. De beurs wil met speciale aandacht voor vrouwen in de kunst een positieve bijdrage leveren aan een beter kunstklimaat in Nederland.

Een gevarieerd programma

Op de beurs van Art The Hague presenteren jonge en gerenommeerde galeries uit België en Nederland zich aan het publiek. Samen zorgen de verschillende galeries voor een diverse en verrassende tentoonstelling. Ook is er een speciale tentoonstelling waarin de vrouw in de kunst centraal staat.

Naast de tentoonstellingen zijn er interessante lezingen en evenementen. Ook daarbij staat de vrouw regelmatig centraal. Zo geeft kunsthistorica Trudi van Zadelhoff de lezing ‘Vergeten vrouwen’, waarin ze ingaat op de positie en het werk van vrouwelijke kunstenaars in het verleden. Kunstenaars die pioniers waren in hun eigen tijd, maar om verschillende redenen uit de kunstgeschiedenis zijn weggeschreven. Ook kunstenares Maayke Schuitema geeft een lezing. Zij ziet de #MeToo-discussie als een kans voor vrouwelijke makers. In ‘Sexual Context Considered’ pleit ze voor een vruchtbare verdieping van vrouwelijk naakt en vrouwelijke sensualiteit in de kunst.

Art The Hague vindt plaats van 2 tot en met 6 oktober in de Fokker Terminal in Den Haag. De beurs wordt op 2 oktober feestelijk geopend door politica en advocate Mirjam de Blécourt. Het volledige programma van Art The Hague vind je hier. Let op: voor specifieke evenementen is het vaak een vereiste om je aan te melden. Ook dit kun je vinden via de website van Art The Hague.