Liefde van de toekomst
Seks met een robot of met een app de ware vinden? LOVER-redacteur Iris Weges dook voor OneWorld Love deze zomer in de toekomst van liefde en seks wereldwijd.
"Seksrobots, via de app bestuurbare vibrators, levensechte sekspoppen, teledildonics, sextoy designs voor 3D printers, virtual reality seks... je kunt het zo gek niet bedenken."
De eerste aflevering Liefde van de toekomst: seks met een robot? staat in het teken van seksspeeltjes en technologie. Een interview met Esther Suijker de Vries maakt duidelijk dat ook seksspeeltjes niet vrij zijn van politiek. Als eigenaresse van Amsterdamse seksshop Female & Partners begon zij samen met Greenpeace 23 jaar geleden een actie tegen weekmakers in seksspeeltjes, die toentertijd vrijwel overal in bleken te zitten. Inmiddels zijn er veel meer kwalitatieve speeltjes op de markt. Ook zijn er steeds meer technische en ontwerpbedrijven die zich in durven te laten met de seksindustrie.
"Swipen, chatten, profielen checken; de wereld van het daten is veranderd de afgelopen jaren. Ons intieme leven lijkt steeds meer te zijn verweven met technologie."
De tweede aflevering Liefde van de toekomst: Met een app de ware vinden verkent de wereld van datingapps en hoe deze wereldwijd worden gebruikt. Korte verhalen van gedesillusioneerde jonge mensen uit Boedapest, 3nder seksavonturen in Amsterdam en echte (Tinder)liefde in Australië komen voorbij. Voor alles en iedereen is er wel een app, concludeert het artikel. Of je nu hetero, bi, homo of lesbisch bent, hoewel de mogelijkheden vaak ook gepaard gaan met een versterking van stereotypen. Met alle ontwikkelingen blijven er zich in ieder geval opties aandienen om de liefde – of seks – van je leven te vinden.