Sekshandel bij Trump Models

redactie • 20 okt 2016

Afgelopen nacht was het derde en laatste debat tussen de presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. De eerste politieke commentaren spreken van een dodelijke vergissing van Trump, die voor het oog van de wereld weigerde toe te zeggen dat hij zich bij de verkiezingsuitslag zou neerleggen. Had de Republikein door dat hij niet deelnam aan een reality-tvshow, maar aan een presidentieel debat? ‘I will keep you in suspense,’ luidde het antwoord van Trump, dat geen precedent kent in de westerse geschiedenis en de fundamenten van de democratie met voeten betreedt.

Het lijdt geen twijfel dat alle nieuwsmedia vandaag en de komende tijd bol zullen staan van de analyses en opiniestukken over de consequenties van die uitspraak. Voor Trump zelf zijn de gevolgen al duidelijk: zoal hij al kans maakte op het presidentschap is die nu verkeken. Op de LOVER-redactie was de zucht van verlichting zo hoorbaar dat hij bijna tastbaar was. Trumps misogynie, seksisme, zijn opschepperij over hoe hij vrouwen tegen hun wil betast, het is niet voor niets dat vrouwen in zulke grote getalen weglopen uit de Republikeinse partij. Maar als we de website DailyKos mogen geloven – en dat doen we in dit geval – zijn zijn daden nog veel ernstiger dan wat er tot nu in de grote media aan het licht is gekomen. 

In een uitgebreid journalistiek onderzoek legt DailyKos verband tussen het door schandalen geplaagde Elite Models en Trumps eigen modellenbureau Trump Models. De tijdslijn klopt, de geschiedenis en val van Elite Models en zijn pedofiele oprichter John Casablancas is goed gedocumenteerd, net als de vriendschap tussen Casablancas en Trump. Het artikel heeft een trigger warning voor slachtoffers van seksueel geweld, want het is een verschrikkelijk verhaal over sekshandel en kinder- en vrouwenmisbruik, dat andermaal bevestigt hoe essentieel het is dat Trump geen president wordt. En het is nog maar deel 1 van het verhaal.

De mythe luidt dat schoonheid een vrouw een zekere macht geeft in een patriarchaat waarin vrouwen geobjectiveerd worden, maar dit verslag rekent af met die mythe, omdat het toont hoe gevaarlijk het is voor een vrouw om mooi te zijn, vooral als ze jong is. Jong, kwetsbaar, beïnvloedbaar en mooi: het is een combinatie die als een magneet werkt op seksuele roofdieren als John Casablancas en Donald Trump. "We All Knew About the Trafficking"-The Untold Story of Trump Model Management (Part 1) staat vandaag centraal bij Tijdschrift LOVER. Lees en huiver.