Seksuele voorlichting met de 3D-clit

Het equivalent van de penis is de clitoris

redactie • 29 aug 2016

De clitoris, clit of kittelaar, is afgeleid van het Griekse 'kleitoris', dat zo veel betekent als: 'genieten en wellustig strelen'. De clit wordt wel beschreven als dat glanzende roze bolletje waar de schaamlippen samenkomen, dat met een juiste stimulering kan zorgen voor een orgasme. Klinkt bekend nietwaar? Maar wist je dat het grootste gedeelte van de clitoris verborgen zit in het lichaam?

Daarom vandaag in Uitgelicht aandacht voor het artikel in The Guardian over de driedimensionale clitoris waarmee de Franse sociologisch-medisch onderzoeker Odile Fillod een ware revolutie probeert te ontketenen op Franse scholen. De 3D-clit zou het namelijk goed doen bij de seksuele opvoeding.

Odile wil met haar anatomisch correcte clitoris laten zien dat het belangrijk is dat leerlingen begrijpen dat een clitoris uit hetzelfde weefsel bestaat als een penis. Daarnaast is het volgens Odile: "vital to know that the equivalent of a penis in a woman is not a vagina, it's her clitoris. Women get erections when they’re excited, only you can’t see them because most of the clitoris is internal. I wanted to show that men and women are not fundamentally different."

De geslachtsdelen mogen dan veel gelijkenissen hebben, een essentieel verschil is dat de anatomie van de penis basiskennis is en die van de clit (nog) niet. Misschien wordt het ook in Nederland tijd voor een clitorale revolutie.

Zelf een 3D-clit op ware grootte (laten) printen? Klik dan hier.

 


Gezocht: LOVER-donateurs. Lees je LOVER graag? Vind je het belangrijk dat de stem van het intersectionele feminisme ook in Nederland blijft klinken? Met een kleine bijdrage kun je ons al helpen. Kijk hier voor meer informatie.